Årets Företagare i Göteborg 2017 – ABIGO Medical AB

Grundarna och tillika ägarna av ABIGO Medical, Jan G. Smith och Leif Smith, har utsetts till Årets Företagare i Göteborg 2017.

Bakom den årliga utmärkelsen står Sveriges största företagarorganisation – Företagarna. Att valet i år föll på Jan och Leif Smith motiverar de med följande:

”Ett utmärkt exempel på hur man som egen företagare kan vara mer flexibel, ha kortare beslutsprocesser och framförallt tänka mer långsiktigt med en möjlighet till en positiv expansion.

De har visat en exceptionell förmåga att utveckla sitt företag. Med stort mod och med en klar förståelse om marknaden synes bolaget ha realiserat sin vision.

Med unika lösningar, som utnyttjar kunskap om naturliga processer och fysiska samspel där det inte behövs kemiska ämnen eller kirurgiska ingrepp, är ABIGO Medical en förebild på flera sätt.”

– För 30 år sen sa man till oss att det inte går att starta ett nytt läkemedelsbolag i Sverige. Nu har vi visat att det går, säger Jan G. Smith, CEO ABIGO Medical.

Framgångsrik internationell aktör

ABIGO Medical är ett globalt verksamt bolag med sin bas i Sverige och med huvudkontoret i Göteborg.

Det var 1989 som bröderna Smith grundade ABIGO Medical AB. Med en uttalad organisk tillväxtstrategi och egen-

finansierat forsknings- och utvecklingsarbete har bolaget nått stora, såväl nationella som internationella, framgångar. I kampen mot antibiotikaresistens har man skapat flera unika, patenterade och egenutvecklade produkter. ABIGO

Medical är det enda företaget som tillverkar avancerade sårläkningsprodukter i Sverige. Flaggskeppet i portföljen är sårförbandet Sorbact®.

Med en snabb och stadig internationell tillväxt och med försäljning i över 65 länder, omsätter ABIGO Medical idag över 300 miljoner kronor och har drygt 130 anställda.

ABIGO Medical investerar för att möta den ökade globala efterfrågan och ser dessutom värdet i att samla forskning, utveckling och tillverkning i Sverige. Förra året byggdes produktionsenheten i Askersund ut för över 30 miljoner kronor och tillväxten väntas fortsätta att årligen öka med 20-30 %.

Leif och Jan engagerar sig fortfarande aktivt i sitt bolag. De har roligt på jobbet och vågar gå sin egen väg. Mest spännande området är bakteriebekämpning. Infektionsprevention i sig är ett väldigt stort område och det finns fler applikationer för de innovationer ABIGO sitter på.

– Vi har bara skrapat på ytan, avslutar Leif Smith.

För mer information kontakta Björn Larsson, bjorn.larsson@abigo.se, tel: +46 766 201 725

Läs hela nyheten här via MyNewsdesk: