Svensk succé mot extern otit byter ägare

ABIGO Medical AB övertar företaget Amellnova AB, baserat i Uppsala, som därmed ingår i Abigokoncernen. Med Amellnovas storsäljare, Otinova, för behandling av inflammation i hörselgången (extern otit), stärker Abigo ytterligare sin position inom terapiområdet öron genom att erbjuda receptfri hjälp inom hela egenvårdsområdet för öron/hörselgång.

Abigo blir en stark samarbets- och kunskapspartner inom terapiområdet öron för sjukvården och apoteken, tack vare produkterna Vaxol, Otovent och Otinova. Abigo stärker sin position inom hälsa och egenvård med fokus på kampen mot antibiotikaresistens och produkter som både förebygger och effektivt behandlar infektioner.

Varje år drabbas drygt 100 000 svenskar av extern otit (inflammation i hörselgången). Behandlingen har främst bestått av receptbelagda läkemedel som innehåller steroider och antibiotika, nu håller Otinova på att ändra på det. Otinova innehåller varken steroider eller antibiotika. Den förebygger och behandlar enkelt, effektivt och är receptfri, till stor nytta för sjukvården och de patienter som drabbas av extern otit.

– Otinova är ett värdefullt tillskott för Abigo, en mycket intressant produkt och succé på marknaden. Den har dessutom en stor utvecklingspotential. Abigo är ett komplett läkemedels- och medicintekniskt företag. Vi har kompetens och resurser att utveckla en bredare produktportfölj och därmed öka försäljningen rejält, det här är en spännande möjlighet. Otinova passar oss perfekt. Vi ska stärka intresset för Otinova i Skandinavien, därefter i övriga Norden och vidare globalt. Vi marknadsför redan nu våra produkter framgångsrikt i fler än 65 länder, säger Jan G. Smith, CEO på Abigo.

– Abigo kan marknadsföra Otinova på många fler marknader än vad Amellnova hade mäktat med. Dess potential kommer nu att tas om hand på ett optimalt sätt. Dessutom kompletterar Otinova utmärkt andra Abigo-produkter. Abigo har nu tre produkter inom detta område i sin portfölj och det kommer att ge Otinova de bästa förutsättningarna att bli den stora produktsuccé som den förtjänar, säger Claes Lundberg grundare av Amellnova.

 

Amellnova AB – nu ett företag inom Abigokoncernen – är ett medicintekniskt bolag som bl.a. utvecklar och saluför Otinova, en öronspray som används för att behandla och förebygga extern otit (hörselgångs-inflammation). Otinova är uttorkande, klådstillande, antibakteriell och antimykotisk utan att innehålla varken steroider eller antibiotika. Otinova är CE-märkt, den enda medicintekniska produkten som är registrerad hosLäkemedelsverket för indikationen profylax och behandling av extern otit. Otinova säljs receptfritt främst på apotek i Sverige, Norge och Danmark och omsätter idag ca 4 MSEK. www.amellnova.se

 

För ytterligare information se Mynewsdesk